Vioolles Tilburg

~Vioolles Tilburg~

Visie

“Music isn’t what I do. It’s who I am.”- Raquel Castro

Er ging een wereld voor me open. Een wereld waarvan ik nog niet wist dat hij bestond. Er werd gehuild, gelachen, gedanst, geschreeuwd. Het was een wereld waarin muziek intens beleefd werd. Veel intenser dan ik gewend was. Tegelijk merkte ik dat niemand om me heen mij begreep. Niemand snapte uit welke wereld ik kwam. Soms voelde dat best eenzaam.

Een hele andere ervaring als toen ik voor het eerst de kerk inliep als kind. Groots en bombastisch was het orgelspel dat ik daar hoorde. Toen wist ik wat muziek met mij kon doen. De passie werd steeds groter en ik ontwikkelde dat op mijn viool. Klassiek geschoold, zoals dat in mijn christelijke omgeving gebruikelijk was. Voor lichte muziek werd ik afgeschermd. Omdat het teveel geassocieerd werd met het wereldse bestaan. Ik wist niet dat er een andere wereld was, verstopt achter de kledingkast.

Jaren later.. BAM! Ik vond de weg naar Narnia, ook wel DOMU genoemd. Ik zag daar kleuren en mensen die ik nog nooit had gezien, maar ik hoorde vooral nieuwe geluiden, nieuwe muziekstijlen. Queen, Toto en Bon Jovi, het hield maar niet op wat ik allemaal niet kende. In eerste instantie was dit best intimiderend. Gelukkig waren er een paar vrienden die ik echt vertrouwde en mij verder wilden helpen.

Mijn studietijd was dan ook één grote zoektocht. Een zoektocht waardoor ik groeide in kennis, techniek maar ook in authenticiteit. Eerst techniek bij Bach. Nu beleving bij David Garrett. Eerst een klassieke viool, nu een elektrische. En toch, ondanks de veranderingen zijn mijn christelijke waarden gelijk gebleven: naastenliefde en respect.

Dit alles wil ik vertalen naar mijn muziekcarrière. Ik wil het experiment stimuleren. Ik wil dat anderen ontdekken waar hun hart sneller van gaat kloppen. Ik wil het out-of-the-box denken aanmoedigen en wil dat anderen zich laten inspireren door elkaar en hun omgeving. Ik had immers ook een vertrouwd persoon nodig en zo iemand wil ik ook voor anderen zijn. In mijn lessen zie ik mijn eigen identiteit en ervaringen als middel om dit te realiseren. Het fundament is een veilige omgeving waarin naastenliefde en respect ervaren wordt. Zo kan de ontplooiing van de leerling plaatsvinden. Ik kies ervoor om diversiteit te zien als iets wat ons kan inspireren. Diversiteit in culturen, muzikale stijlen, onderwijsvormen. Hierdoor wordt het onbekende een beetje vertrouwder.

Mijn droom is dat ik iemand anders ook een nieuwe wereld kan laten ontdekken. De wonderlijke wereld van muziekbeleving, waarin je mag huilen, lachen, dansen en schreeuwen.